قوانین آپارتمان ‌نشینی به مجموعه قوانین و مقرراتی گفته می‌شود که برای زندگی در آپارتمان‌ها و برج‌های مسکونی چند واحدی باید آن‌ها را رعایت کرد.

نزدیک به چهل سال است که به دلیل رشد شهرنشینی و پیشرفت جمعیت، آپارتمان‌نشینی در شهرهای ایران رواج پیدا کرده است.

زندگی آپارتمان‌نشینی اگرچه هزینه‌های تامین مسکن را کاهش داده است، مشکلات خاص خود را دارد چون شما باید با چند خانواده دیگر کنار بیایید.

یادتان باشد که در زندگی آپارتمان نشینی، رفاه، امنیت، آسایش و منفعت همسایه‌ها به یکدیگر وابسته است. در واقع هرگونه اقدام درست یا نادرست شما بر کیفیت زندگی خود و همسایه‌ها تاثیر می‌گذارد. پس با توجه به قوانین زندگی آپارتمان نشینی آسایش خود و دیگران را رقم بزنید.

اگرچه قوانین زندگی آپارتمان نشینی بسیار گسترده و متنوع است، اما دارای چارچوب مشخصی است. در ادامه برخی از قواعد کلی آپارتمان نشینی را ذکر می‌کنیم.


1) همراهی، همکاری، تشریک مشاعی، دلسوزی، با هیئت مدیره مجتمع و مسئولین محترم بلوک ها نشان از شان و منزلت ساکنین محترم، دارد.

2) مجتمع، بلوک ها و سایر مواردعمومی به منزله مال و اموال خود حساب نماییم و در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم و آموزش های لازم و مناسب را به اعضای خانواده به ویژه کودکان ارائه دهیم.

3) نصب کپسول آتش نشانی در راهروها و بازدید دوره ای آن از ضروریات هر مجتمع آپارتمانی می باشد. ضمن آنکه می باید نحوه استفاده از آنها به ساکنین آموزش داده شود.

4) ایجاد سروصدای غیر متعارف مثلا از ساعت 13:30 الی 16:30 و شب ها از ساعت 21 الی 8:30 فردا صبح ممنوع می باشد.

5) صدای رادیو، تلویزیون و دیگر وسایل صوتی نیز در ساعات فوق باید فقط در داخل آپارتمان (محل استقرار آنها) قابل شنیدن باشد.

6) کارهای ساختمانی که ایجاد سروصدا ناهنجار  می نماید، باید با هماهنگی مدیریت ساختمان فقط در ساعات معین و مشخص شده توسط مدیر مجتمع ( 8:30 الی 13 و همچنین 16:30 الی 20:30 ) در روزهای غیر تعطیل انجام پذیرد.

7) در منازلی که کف آپارتمان سنگ،سرامیک، کاشی یا چوب باشد و دویدن یا کشیدن اجسام همانند صندلی و ... بر روی آنها در طبقه پایین صداهای ناهنجار ایجاد کند، لازم است حداقل 14 درصد کف ، با موکت یا قالی پوشیده شود.

8) هرگونه تغییر در نما، سردر یا بالکن های اختصاصی ممنوع است مگر با توافق اکثریت مالکین.

9) تعمیرات و تغییرات داخلی و خارجی که موجب صدمه به اسکلت ساختمان میشود به هیچ وجه مجاز نمی باشد.

10) سایر تعمیرات و تغییرات داخلی آپارتمان ها و بخش های اختصاصی مانند انبار ،می بایست با اجازه کتبی مالک و تایید مدیریت ساختمان در حد معقول انجام شود.

11) ساکنین هر واحد مسئول جبران  خسارت وارد شده در اثر گرفتگی لوله های فاضلاب، سر رفتن آب وان یا سینک می باشند.

12) از گذاشتن مواد آتش زا مانند ترقه و یا قابل اشتعال (مثل بنزین) و دیگر تجهیزات خطرناک و مشکوک ، و هرگونه وسیله ای که باعث ایجاد مزاحمت و سرو صدا است، در انباری خودداری شود.

13) انباری آپارتمان مختص وسایل شخصی ساکنین است.استفاده تجاری و اجاره آن به دیگران ممنوع می باشد.

14) نگهداری حیوانات خانگی ( سگ ، کبوتر، قناری ، گربه و ...) در بالکن ، تراس و محوطه ممنوع است، اگر چه استفاده از آن مختص یک یا چند واحد باشد(مدیران ساختمان نباید در این مورد چشم پوشی نمایند زیرا ممکن است، علائه بر نارضایتی ساکنین ، آن حیوان عامل بیرونی نیز باشد)

15) هیچگونه صدای ناهنجاری مثل صدای کشیدن صندلی بر کف واحد، صدای توپ بازی و دویدن بچه ها و صداهای تحریک آمیز نباید در طول شبانه روز ایجاد گردد. صدای مته کاری و کوبیدن میخ به دیوار جهت نصب وسایل تزئینی می بایست در ساعات مناسب روزهای غیر تعطیل انجام شود.

16) از مصرف آب خارج از حد معمول از انشعاب مشترک می بایست خودداری شود.

17) استفاده هم زمان از اتو ،ماشین لباسشویی، سرخ کن و دیگر وسایل الکتریکی با مصرف بالا موجب داغ شدن سیم ها میگردد و خطر آتش سوزی را افزایش میدهد. بنابراین استفاده از این وسایل به طور همزمان باید خودداری گردد.

18) مدیران بلوک می بایست کنترل فیوزهای داخلی آپارتمان ها و وضعیت تابلو برق های برق داخل واحدها را حداقل یک بار در سال مورد بازدید قرار دهند.

19) مسدود نمودن راه دیگر ساکنان ممنوع است، همچنین نمیتوان مانع استفاده از قسمت های مشترک توسط سایر ساکنین شد مگر آنکه رفت و آمد یا استفاده از آن قسمت مستلزم عبور از ملک اختصاصی باشد.

20) هیچگونه وسایل شخصی نباید بیرون از پنجره ، پاگرد های عمومی ، پله ها، جلوی درب ورودی آپارتمان و در محوطه عمومی قرار داده شود.

21) هرگونه دستکاری تجهیزات مشترک بدون اطلاع مدیریت ممنوع می باشد.

22) باز و بسته کردن درب ورودی بلوک و یا ساختمان توسط آیفون می بایست به وسیله افراد بالغ ،پس از شناسایی انجام پذیرد.گاهی دیده میشود کودکان حتی پس از ورود، دوباره دکمه را فشار میدهند و درب باز می ماند.

23) بازی کردن کودکان در قسمت های مشترک فقط در ساعات معین و در محل های مقرر مجاز می باشد.

24) مسئول حرکات و رفتار فرزندان ، اولیای آنها می باشند و در قبال هرگونه عمل خلاف، آنها باید جوابگو باشند.

25) مراسم آیینی،جشن و سوگواری می بایست با اجازه مدیر مجتمع یا بلوک ، در اتاق جلسات مجتمع و یا در داخل آپارتمان و با حداقل سر و صدا برگذار شود.

26) هر گونه پخت و پز در قسمت های مشترک ممنوع می باشد مگر در موارد استثناء که با اجازه مدیر مجتمع .

27) سر و صدای میهمانی در حد معمول به طوری که موجب آزار دیگر ساکنین نشود ( مراسم بدرقه و خداحافظی) می باید در داخل آپارتمان، نه در راه پله یا لابی عمومی یا محوطه مجتمع انجام شود.

28) اتومبیل ، موتور سیکلت یا دوچرخه ساکنین، می بایست فقط در محل های از پیش تعیین شده پارک گردند.شست و شو تعمیر و تعویض روغن وسایل نقلیه در داخل مجتمع ممنوع است.

29) تردد با لباس راحتی منزل در فضای عمومی و مجتمع خارج از اصول شهروندی است. حضور آقایان با لباس راحتی در خانه ، در خارج از بخش اختصاصی ممنوع می باشد.

30) از ایجاد محل زندگی خود به مراکز تجاری و کاری که باعث رفت و آمد افراد متفرقه به مجتمع شما میشود، خودداری کنید.

31) گذاشتن زباله جز در کیسه ها و محفظه های مخصوص و منتقل کردن آن در غیر از ساعات مخصوص به بیرون باعث شیوع میکروب و بیماری می شود. لطفا توصیه های بهداشتی را جدی بگیرید.

32) حمل و نقل وسایل منزل و جابه جایی اثاث منزل محدودیت هایی دارد که با مدیر ساختمان لازم است هماهنگی شود.

33) رعایت نکات ایمنی در استفاده از آسانسور لازم است و باید نحوه استفاده صحیح ، به اعضای خانواده آموزش داده شود.

34) ایاب و ذهاب آرام در تمام ساعات شبانه روز به ویژه نیمه شب و بدون سروصدا، نشان از درک و احترام به حقوق دیگران است.

35) هرگونه اعلامیه و اطلاعیه در تابلوی مخصوص مجتمع و یا تابلو مخصوص هر بلوک که به همین جهت در نظر گرفته شده است، نصب گردد. و نصب اطلاعیه مربوط به مجتمع، مجتمع های دیگر، مربوط به ساکنین بلوک و یا نصب اطلاعیه های تبلیغاتی ، تجاری و ...از قبیل حمل و نقل اثاث منزل ،تخلیه چاه و فاضلاب ،جوشکاری سیار ، کمد دیواری و قفسه کتاب و ... بر روی در و دیوار داخلی مجتمع، بلوک به ویژه نصب اطلاعیه بر روی آسانسور و یا داخل آسانسور ممنوع است.

36) در نظافت محوطه مجتمع کوشا بوده و در حفظ و نگهداری فضای سبز،درختان و ... بیشترین همکاری را نموده و آموزش های لازم در این زمینه به تمام اعضای خانواده به وبژه کودکان اراِه گردد.

37) حق شارژ به موقع پرداخت گردد تا خدای ناکرده حقی از کسی ضایع نگردد و حق الناس را به خوبی رعایت کرده باشیم.

38) از ارائه اطلاعات خصوصی همسایگان به غریبه ها و افراد بیگانه خودداری کنید.

39) پرداخت کلیه هزینه های اساسی و کلی برعهده مستاجر میباشد.

40) در صورت بروز خسارت از سوی مستاجر به واحد و یا مشاعات عمومی موجر حق برداشت مبلغ مذکور را از محل قرض الحسنه خواهد داشت.

( مطالب مرتبط )

5 سوال متداول درمورد مشاعات ساختمان

هزینه تعمیرات خونه برعهده مستاجر است یا مالک ؟

 

 

پرسش: اگر با قطع خدمات مشترک بازهم هزینه را پرداخت نکرد چه اقدامی از سوی مدیر باید انجام شود ؟

پاسخ: اگر مالک یا مستاجر علی رغم قطع خدمات مشترک بازهم از پرداخت بدهی اش امتناع کرد مدیر ساختمان به اداره ثبت محل وقوع آپارتمان مراجعه و اداره ثبت برمبنای اظهارنامه ابلاغ شده علیه شخص امتناع کننده اجراییه صادر می کند.

پرسش: آیا راه دیگری هم برای الزام فرد ممتنع وجود دارد ؟

پاسخ: درصورتی که قطع خدمات مشترک ممکن یا مؤثر نباشد مدیر ساختمان می تواند به دادگاه عمومی حقوقی دادخواست بدهد. دادگاه به این گونه شکایت ها خارج از نوبت رسیدگی می کند و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموعه ارائه می شود محروم می کند و تا دو برابر مبلغ بدهی او را به نفع مجموعه جریمه خواهد کرد.

پرسش: چنانچه مالک یا مستاجر به نظر مدیر ساختمان معترض باشد چه باید کند ؟

پاسخ: نظر مدیر ساختمان ظرف ده روز پس از ابلاغ اظهارنامه به مالک در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع آپارتمان قابل اعتراض است و دادگاه به این اعتراض خارج از نوبت و بدون رعایت تشریفات آئین دادرسی مدنی به موضوع رسیدگی می کند و رای می دهد و این رای قطعی است و در مواردی که خدمات مشترک قطع می شود و رسیدگی سریع به اعتراض مالک یا مستاجر ممکن نباشد چنانچه دلایل معترض قوی بود دادگاه دستور متوقف ماندن تصمیم قطع خدمات مشترک را صادر خواهد کرد.

پرسش: هزینه های مشترک برچه مبنایی تعیین می شوند و آیا قابل اعتراض اند ؟

پاسخ: تعیین نحوه محاسبه هزینه های مشترک قبل از هر چیز با اراده و تصمیم اهالی همان ساختمان برمی گردد که می توانند به هر نحوی آن را تعیین کنند اگر روش خاصی به این منظور تعیین نشده باشد سهم هر یک از مالکین یا استفاده کنندگان از هزینه های مشترک بردو پایه است:

آن قسمت که ارتباط با مساحت زیربنای قسمت اختصاصی دارد مانند آب، گازوئیل، گاز، آسفالت پشت بام و… به نسبت مساحت واحد به مجموع مساحت قسمت های اختصاصی تمام ساختمان محاسبه می شود.
سایر مخارجی که ارتباطی به میزان مساحت زیربنا ندارد مانند هزینه های مربوط به سرایدار، نگهبان، متصدی آسانسور، هزینه نگهداری شوفاژ خانه و تاسیسات، تزئینات قسمت های مشترک ساختمان، نظافت محوطه و … به طور مساوی محاسبه می شود. در هر صورت هر یک از واحدها که در مورد سهمیه یا میزان هزینه مربوط به سهم خود معترض باشد، می تواند به مدیر مراجعه و تقاضای رسیدگی کند و در صورت رد اعتراض یا ترتیب اثرندادن به اعتراض به دادگستری مراجعه کند.

نگین موسوی
کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!