بعد از دریافت کد رهگیری توسط مشاور املاک شما میتوانید با روش های زیر استعلام کد رهگیری خود را بگیرید.

فناوری های نوین این امکان را ایجاد کرده اند که کارها با دقت و صحت بیشتری انجام شوند. یکی از مواردی که تحت تاثیر قرار گرفت، نحوه ثبت معاملات ملکی است که در گذشته به صورت دستی در دفاتر مشاوره املاک انجام می شد، اما هم اکنون به صورت اینترنتی صورت می گیرد. در نتیجه این امکان به وجود آمده است تا طرفین معامله بتوانند با استفاده از کد رهگیری که دریافت کرده اند، از صحت معامله انجام شده مطلع شوند.

به همین جهت در این مقاله سعی شده است تا به معرفی سامانه کد رهگیری املاک پرداخته شود و جزئیات بیشتری از آن شامل نحوه ورود به سامانه، دریافت کد رهگیری و استعلام کد رهگیری با کد ملی، موبایل، پیامک، بارکد و نرم افزار آن ارائه شود.

کد رهگیری معاملات املاک چیست ؟

از سال 1387 طبق تصمیماتی کهدولت و اتحادیه مشاور املا جهت جلوگیری از کلاه برداری ها در معاملات ملکی اتخاذ کردند، مشاوران املاک موظف هستند تمامی معملات ملکی خود را در سامانه ثبت معاملات املاک ( سامانه کد رگیری) ثبت کنند، تا مبادلات در بازار مسکن مشخص شود و دولت بتواند در هر لحظه، آمار بازار مسکن از لحاظ قیمت ها و معاملات انجام شده را در اختیار داشته باشد.کد رهگیری یک کد 13 رقمی است که برای هر ملک تعریف میشود.

 اگر قصد دریافت کد رهگیری در هنگام تنظیم قرارداد جدید را دارید باید تمام مشخصات قرارداد یا قولنامه و ملک از طریق اینترنت و به وسیله مشاور املاک در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور ثبت شود. همان‌طور که گفته شد، دریافت کد رهگیری برعهده مشاور املاک است و تنها مشاورانی امکان دریافت کد را دارند که در سامانه ثبت معاملات، ثبت‌نام کرده باشند.

کد رهگیری  یک عدد ۱۳ رقمی است که بعد از ثبت قرارداد در سامانه، از طریق پیامک برای طرف‌های قرارداد ارسال می‌شود. این عدد ۱۳ رقمی برای پیگیری‌های بعدی و همچنین دریافت گزارش از بدهی‌های ملک مورد معامله، کاربرد پیدا می‌کند. کد رهگیری املاک در سمت چپ برگه چهارم مبایعه نامه چاپ شده است.
 

روش های استعلام کد رهگیری :

استعلام کد رهگیری از طریق سامانه 
برای استعلام کد رهگیری می‌توانید با مراجعه به سامانه ثبت معاملات و املاک کشور و وارد کردن کد ملی و کد رهگیری ۱۳ رقمی صحت قرارداد را بررسی کنید.
برای استعلام از طریق سامانه کد رهگیری، مراحل زیر را دنبال کنید:

۱- ابتدا وارد سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور شوید.
۲- از منوی خدمات، گزینه استعلام کد رهگیری را انتخاب کنید.
۳- در صفحه جدید، کد ملی یکی از طرفین قرارداد و کد رهگیری را به‌همراه کد امنیتی وارد کرده و روی دکمه جستجو کلیک کنید.
۴- درصورت صحت اطلاعات، قرارداد مورد نظر نمایش داده می‌شود و می‌توانید یک نسخه از آن را را چاپ کنید.

دریافت کد رهگیری از طریق پیامک

کد ملی  کد رهگیری خود را به شماره 110203001 پیامک کنید و از جزئیات قرارداد خود مطلع شوید. لازم به ذکر است که عدد اول باید کد ملی خود و عدد دوم کد رهگیری ملک وارد شود.ارسال پیامک استعلام هزینه‌ای برای شما ندارد، البته برای هر بار دریافت پاسخ استعلام، ۲۰۰ تومان هزینه برای سیمکارت اعمال می‌شود.

استعلام کد رهگیری املاک با بارکد

همان طور که در قسمت های قبل اشاره شد، در بالای برگه های قرارداد، یک کد QR وجود دارد که با اسکن آن ها از طریق اپلیکیشن های اسکن کننده QR می توان مشخصات قرارداد مانند نشانی ملک، نام خریدار و فروشنده و یا نام مالک و مستاجر را مشاهده کرد. در برخی از گوشی ها، اسکن کننده QR به صورت پیش فرض نصب شده است، اما در صورت نبود آن می توان یکی از این برنامه ها را دانلود و نصب کرد و از روش استعلام کد رهگیری با بارکد استفاده کرد.

 

 « مطالب مرتبط »

راه های پیشگیری از کلاه برداری ملکی

اصول محکم کاری یک معامله ملکی

 

نگین موسوی
کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

4 دیدگاه