جریمه تاخیر تخلیه مستاجر چیست و چگونه آن را محاسبه میکنند؟
درحال حاظر قرارداد اجاره خانه در میان مردم یکی از مهمترین مسائلی است که سبب می شود افراد در زمان تخلیه ملک و یا حتی در طی مدت زمان قرارداد به مشکلات زیادی برخورد کنند.
قرارداد اجاره نیز مانند هر قرارداد دیگری، نکات بسیار مهمی را شامل میشود که رعایت آن الزامی است. از مهمترین نکات آن، جریمه دیرکرد تخلیه خانه است.
یکی از چالشهایی که به فراوانی در ارتباط بین موجر و مستاجر هنگام اجاره خانه رخ میدهد، زمان تخلیه خانه است. در این بین، مشخص کردن جریمه دیرکرد تخلیه خانه به مالک این امکان را میدهد تا درصورتی که مستاجر دچار تخلفی شد، مالک بتواند هزینهای را برای جبران خسارت خود دریافت کند.

جریمه تاخیر تخلیه مستاجر چیست و چگونه آن را محاسبه میکنند؟
جریمه دیر کرده تخلیه خانه به زمانی اشاره دارد که شما قادر به تخلیه خانه نیستید و یا به هر دلیلی از تخلیه خانه خودداری میکنید در اینصورت مالک از شما درخواست می کند علاوه بر اجاره ماهیانه مبلغی را به صورت جریمه در نظر گرفته و به او پرداخت نمایید.
عرفا در صورتی که شما نتوانید مبلغ مورد نظر موجر را بابت دیرکرد تخلیه پرداخت نمایید، مالک می تواند با مراجعه به مراجع قانونی نه تنها شما را از خانه بیرون کند بلکه جرایمی را نیز برای شما در نظر بگیرد.
در بسیاری از قراردادهای اجاره خانه بند ۱۴ وجود دارد که اعلام می کند: “تهاتر خسارت ناشی از تأخیر تخلیه (اجرتالمثل) با مبلغ قرضالحسنه بلااشکال است.” در این ماده به صراحت اعلام شده است که در صورت عدم تخلیه خانه مالک می تواند مبلغی را تحت عنوان جریمه دیرکرد تخلیه خانه از رهن شما بردارد.

نکات تکمیلی قرارداد اجاره
- از نکات مهمی که در تنظیم قرارداد اجاره اهمیت زیادی دارد، توجه به محدودیت زمان است. به عنوان مثال در قرارداد ذکر کنید که این خانه به مدت یکسال اجاره داده میشود. در صورتی که مدت اجاره در قرارداد قید نشود، نمیتوان دیرکرد اجاره خانه را از مستاجر مطالبه کرد و باطل به حساب میآید.
- دو طرفی که معامله را تنظیم و امضا میکنند، باید صلاحیت عقلی داشته و عاقل و بالغ باشند.
- قرارداد اجاره درصورتی اعتبار دارد که کتبی تنظیم شود، قرارداد شفاهی اعتبار ندارد. علاوه بر آن باید به زمان پرداخت اجاره از سوی مستأجر نیز اشاره شود.
- زمانی که اقدام به تنظیم قرارداد میکنید، از صحت کد رهگیری آن مطمئن شوید. استعلام کد رهگیری به دو روش اینترنتی و ارسال پیام کوتاه امکانپذیر است.
- فردی که یک ملک را اجاره میکند، اجازه تغییر کاربری آن را نداشته و نمیتواند حق اجاره را به فرد دیگری بدهد. به علاوه هزینه آب، برق، گاز و تلفن و تعمیرات جزئی بر عهده مستأجر و هزینه تعمیرات کلی، مالیات و عوارض شهری بر عهده مالک خانه است.
_______________________________________________________________________
« مطالب مرتبط »
شرایط فسخ قرارداد توسط مالک و مستاجر
چگونه استعلام کد رهگیری را بگیریم ؟