نوسان قیمت دلار عاملی تاثیرگذار بر بازارهای مالی و سرمایه‌ای و بازار مسکن بوده است. از مردادماه سال گذشته تا آبان‌ماه امسال هم که قیمت دلار روندی صعودی داشته همچنان این تاثیر را بر بازار مسکن حفظ کرده است؛ در اغلب ماه‌ها، هر دو بازار دلار و مسکن هم‌مسیر با هم روندی رو به رشد را طی کرده‌اند.

از مردادماه سال گذشته با آغاز به کار دولت سیزدهم دلار و مسکن هر دو افزایش قیمت بی‌سابقه‌ای را تحت تاثیر عوامل مختلف به ویژه اخبار و تحرکات سیاسی تجربه کرده‌اند. این روند همچنان نیز حفظ شده و قیمت‌ها را به قله رسانده است.

قاعده‌ای سنتی وجود دارد که از تاثیر قیمت دلار بر مسکن می‌گوید، اما نمی‌توان گفت تنها محرک افزایش قیمت مسکن این عامل است بلکه عوامل دیگری مانند تورم، قیمت مصالح ساختمانی، قیمت زمین و دستمزد کارگران نیز در این مورد تاثیرگذار است.

 

 

دلار قیمت مسکن را تغییر می‌دهد؟

قیمت دلار تاثیر زیادی بر تمام بازارهای مالی دارد. روند صعودی این اسکناس آمریکایی به همراه افزایش درصد تورم در سال‌های اخیر قطار قیمتی در بازارهای موازی را نیز به حرکت درآورده است، اما این تاثیر را می‌توان در دوره کوتاهتری بر بازارهایی مثل طلا و سکه مشاهده کرد.

دلار محرکی کوتاه‌مدت برای قیمت طلا و سکه داخلی محسوب می‌شود و سهم بیشتری نیز نسبت به انس جهانی دارد. اما این بررسی‌ها نشان می‌دهد تاثیر دلار بر بازاری مانند مسکن زمان بیشتری می‌طلبد. 

بازاری مثل مسکن که هزینه ورود و زمان نقدشوندگی در آن بالاتر است حرکت کندتر و پرنوسان‌تری را بروز می‌دهد. البته همان‌طور که گفته شد دلار تنها عامل تاثیر بر این بازار نیست و قیمت زمین و مصالح ساختمانی در سال‌های اخیر محرکی قوی برای تاثیرگذاری بر این بازار بوده است.

دلار اواسط مردادماه ۱۴۰۰ حدود ۲۵ هزار تومان قیمت داشته و مظابق با گزارش بانک مرکزی از شهر تهران متوسط قیمت مسکن ۳۰ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بوده است. امروز هفتم دی‌ماه ۱۴۰۱ و با گذشت بیش از یک سال از دوره چهار ساله دولت سیزدهم دلار بالای ۴۱ هزار تومان برآورد می‌شود و متوسط قیمت مسکن در آبان‌ماه سال جاری بنابر آخرین آمار بانک مرکزی، ۴۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است.

 

 

تورم سالانه

 نرخ تورم کل کشور در آذرماه سال جاری 45 درصد برآورد شده است. این آمار در ماه گذشته 44 درصد اعلام شده بود.

آمارها نشان‌دهنده این است که تورم در کشور همچنان در مسیری افزایشی قرار دارد و مطابق با ضریب اهمیت همسو با ماه گذشته همچنان اقشار ضعیف جامعه بیشترین سهم را از این تورم دارند.

افزایش تورم همچنین قیمت دستمزد کارگران، زمین و مصالح ساختمانی را در آینده افزایش می‌دهد که این موضوع عاملی برای افزایش قیمت در بازار مسکن خواهد شد.

نگین موسوی
کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!