قطعاٌ با خرید و فروش ملک پول خوبی به‌دست می‌آورید. ولی اگر جدیداٌ در املاک سرمایه‌گذاری کرده‌اید، انتظار سود یک‌ شبه را نداشته باشید.

اگر فردی با نیت سرمایه گذاری و کسب بیشترین بازده مالی میخواهد خانه بخرد ، باید میزان رشد قیمت و بازدهی بازار مسکن در مدت اخیر را بررسی کند و ببیند از میان بازارهای مالی و سرمایه ای مختلف کدام بیشترین سود و کدام بیشترین افت را داشته است.

 

 

 

گزارش ها نشان میدهد که از آبان سال گذاشته تا کنون نرخ رشد ماهانه قیمت مسکن در پایتخت 1/5 درصد بوده است. نرخ رشد قیمت ماهانه و سالانه مسکن، از تورم کلی اقتصاد ایران عقب است. آخرین نرخ تورم مربوط به بهمن 1400 است که به گزارش بانک مرکزی نرخ تورم بهمن ماه به 41 درصد رسیده است.

 

با این حساب اگر فردی بخواهد در بازاری سرمایه گذاری و از تورم هم جا نماند، باید در جستجوی بازاری باشد که رشد قیمت آن بیشتر از 41 درصد باشد. مروری بر بازار طلا،ارز، مسکن و خودرو نشان میدهد در ماه های اخیر رشد همه بازارها از تورم جا مانده است. طی دوره یک سال گذشته بازدهی بازار مسکن از دیگر بازارها بهتر بوده است.

 

در سال گذشته کسانی که وارد بازار طلا شده اند سه درصد سود کرده اند بورس 6 درصدی گزارش شده است مرکز آمار نشان میدهد حضور در بازار مسکن از بقیه بازار ها بهتر بوده است اما آیا در سال آینده هم روند رشد قیمت مسکن ادامه دارد ؟

اکثر کارشناس های مسکن می گویند :

چیزی که در مورد بازار مسکن میتوان حدس زد این است که سال آینده ما شاهد نوسانات شدید نخواهیم بود ...

بازار ثبات نسبی را تجربه میکند و اگر تورم مهار نشود سیر افزایشی ادامه دارد ، ولی با شیب نه چندان زیاد وجود این شرایط در صورتی که برجام احیا ود، باعث امید به آینده خواهد شد و ثبات بازار مسکن می تواند حجم معاملات مسکن را افزایش دهد

اما مسئله مهم این است که تاثیرات مذاکرات بر بازارها محدود است و بعد از مدتی قیمت ها به سمتی میرود که روند های کلی اقتصاد ایران تعیین میکند روندی که کارشناسان اقتصادی آن را تورمی و رو به افزایش میدانند ...

 

 

۳ اشتباه رایج برای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن

برای اینکه موقع سرمایه‌گذاری در ملک دچار ضرری نشوید ، بهتر است اشتباهات رایج را بشناسید، تا هم این اشتباهات گریبانتان را نگیرد و هم سرمایه‌گذاری درست تر و دلنشین تری را تجربه کنید.

 

1) تحقیق و بررسی های لازم را به درستی انجام دهید :

برای سرمایه‌گذاری در زمین و ملک لازم است تمام جوانب یک ملک (مثل محله، بافت، قیمت و…) را در نظر بگیرید. خیلی‌ از افراد بدون تحقیق و بررسی اولین ملکی را که میبینند، می‌خرند و در آینده برای فروش آن با مشکل برخورد می کنند ؛ پس سعی کنید بدون تحقیق و کمک گرفتن از افراد باتجربه، وارد سرمایه گذاری بازار ملک نشوید.

 

2) خرید خانه‌ای که در رهن و یا توقیف است: 

بسیاری از اوقات ملکی که شما قصد خرید آن را دارید، در رهن بانک است و یا به دلیل بدهی توقیف شده است. اگر شما به این نکته توجه نکنید و بی‌گدار به آب بزنید، بخشی از مبلغ ملک بابت پرداخت وام، فک رهن و برداشتن توقیف نگه داشته می شود و باعث ضرر مالی به شما خواهد شد.

 

3) تمرکز و توجه بیش از حد به حباب های بازار :

 گاهی اوقات قیمت ملک به صورت نجومی زیاد می‌شود و سیر صعودی عجیبی را یک شبه طی می‌کند؛ در چنین شرایطی باید شما دست نگه دارید و  زمانی که بازار متعادل‌تر شد برای خرید اقدام کنید؛ چون احتمال دارد همان مقدار  که شاهد رشد بازار مسکن بوده‌ایم، به صورت ناگهانی با افت قیمت روبرو شویم و حباب بازار ما را درگیر کند.

 

مزایای سرمایه گذاری در بازار مسکن 

کسب درآمد با اجاره بها : مسکن یک نوع دارایی است که می توانید با آن کسب درآمد کنید . نرخ اجاره بها واحد های مسکونی در چند سال اخیر جهش قابل توجهی را به خود دیده است. شما میتوانید از آن به عنوان یک منبع درآمد پایدار استفاده کنید.

کسب درآمد از پول رهن : یکی دیگر از مزایای خرید ملک استفاده از پول رهن آن به عنوان یک منبع درآمد است. بدین صورت که بسیاری از صاحبان املاک از طریق سرمایه گذاری پول رهن ملک در یک بازار دیگر ، کسب درآمد می کنند

کسب سود ناشی از تورم : هر حوزه ای تورم خاص خودش را داشته که بی ارتباط به شرایط کلی اقتصاد کشور نیست. شما میتوانید بسته به تورم بخش مسکن و شرایط اقتصادی کشور، از سود سرمایه گذاری در ملک برخوردار شوید.

 

عدم نیاز به دانش تخصصی : اکثر بازارها از جمله بورس و غیره ... نیاز به دانش تخصصی جهت سرمایه گذاری دارند.هرچند که نبابد بدون داشتن اطلاعات کافی نیز بی گدار به آب زد . با این حال، سرمایه گذاری در ملک نیاز به دانش آکادمیک خاصی ندارد.

افزایش قیمت با نوسازی مسکن : به عنوان مثال ، شما می توانید واحد مسکونی یک طبقه خود را نوسازی کرده و به یک واحد چند طبقه تبدیل کنید.

لذت صاحب خانه شدن : واقعیت  آن است که داشتن خانه یک نوع امنیت روانی خاصی را برای سرمایه گذار به ارمغان خواهد آورد. امنیتی که در خرید دلار ، طلا یا سرمایه گذاری در بورس وجود ندارد. حتی بسیاری از افراد با هدف خرید خانه ، به دنبال کسب سود در سایر بازارهای موازی هستند.

 

تغییر کاربری : تغییر کاربری معمولا می تواند منجر به افزایش قیمت ملک یا استفاده بهتر از آن شود. البته این کار چالش های خاص خود را نیز خواهد داشت .

ریسک کمتر : فعالیت در سایر بازارهای موازی مسکن ریسک بسیار بالایی را به سرمایه گذاران منتقل میکند. به عنوان مثال، ممکن است قیمت ارز با قیمت طلا در یک بازه زمانی کوتاه به میزان قابل توجهی نوسان داشته باشد این در حالی است که دامنه نوسانات در بازار مسکن بسیار کمتر و با شیب ملایم است.

استفاده از تسهیلات مسکن: قرار نیست شما برای خرید دلار ، طلا یا سهام تسهیلات خاصی دریافت کنید. این درحالی است که این مسئله به روش های مختلف برای خرید خانه در نظر گرفته شده که می توان آن را یکی از بهترین مزایای سرمایه گذاری در مسکن نام برد. تسهیلات بانک مسکن و طرح های حمایتی دیگر از جمله آن ها است .

تنوع در سرمایه گذاری : در این نوع ازسرمایه گذاری ، فرد می تواند به روش های مختلف  از جمله خرید زمین ،خرید آپارتمان ، خرید ملک قدیمی ، خرید مسکن مهر ، خرید ملک اداری، خرید ملک تجاری ، و موارد دیگر برای سرمایه گذاری اقدام کند. این درحالی است که به عنوان مثال ، در برخی بازارها از جمله بازار ارز این تنوع وجود ندارد.

 

 

معایب سرمایه گذاری در بازار مسکن  

 

نیاز به نقدینگی بالا : یکی از مهم ترین دلایلی که ممکن است سرمایه گذار را از سرمای گذاری در این حوزه منصرف کند ، نیاز به داشتن نقدینگی بالا است. چرا که شما با پول های به اصطلاح خرد نمیتوانید به فکر خرید خانه باشید البته که برای این دسته از سرمایه گذاران نیز راه حل هایی وجود دارد.

هزینه استهلاک : از دیگر معایب سرمایه گذاری در مسکن می توان به هزینه نگهداری و استهلاک آن اشاره کرد. با این حال ، میتوان خانه ای را خریداری کرد که قدمت چندانی نداشته باشد. ضمن آنکه بهتر است به هنگام خرید خانه  به این نکته توجه داشته باشیم که به تعمیرات اساسی نیاز نداشته باشد.

 

هزینه ها و پیگیری های اداری : خرید خانه برخلاف سرمایه گذاری در طلا یا اوراق بهادار، نیاز به انجام برخی ارهای اداری و هزینه های مربوطه دارد. برخی از واحد های مسکونی یا تجاری دارای ایرادات اساسی در ثبت سند یا مسائل حقوقی مرتبط دارند. ضمن آنکه برخی از هزینه ها قبیل هزینه عوارض را نیز باید برای آنها در نظر گرفت.

نقد شوندگی پایین : اگر فردی در بازار طلا سرمایه گذاری در ملک صدق نمی کند و معمولا فرایند زمانبری خواهد بود که بستگی ب میزان تقاضا یا عوامل دیگر دارد.

 

سود پایین تر از بازارهای موازی : وضعیت بازدهی بازار مسکن در دهه های اخیر نشان میدهد که این بازار نسبت به برخی بازارهای موازی دیگر سود به مراتب کمتری را سرمایه گذاران کرده است. از جمله این بازارها میتوان به بازار سهام یا طلا اشاره کرد. این مسئله را میتوان به بازار سهام یا طلا اشاره کرد. این مسئله را میتوان یکی از مهم ترین معایب سرمایه گذاری در مسکن نام برد.

افزایش سن بنا : از دیگر معایب سرمایه گذاری در مسکن میتوان در افزایش سن بنا و کاهش کارایی آن دانست. معمولا اگر سن بنا از حدی فراتر رود موجب افت قیمت آن خواهد شد، بنابراین بهتر است بر رو یملکی سرمایه گذاری کنید که سن چندانی نداشته باشد.

قدیمی شدن نقشه ها و مدل ها : نمای بیرونی خانه ها ، سبک طراحی نمای داخلی و سایر موارد دیگر معمولا هر چند وقت یکبار  دچار تغییر شده و مدل های بروز تر جایگزین مدل های قدیمی می شوند ، بنابراین طبیعی است که با گذر زمان، ارزش طرح ها و سبک های قدیمی نیز کم شود.

ریسک بلایای طبیعی : معمولا اکثر دارایی ها ریسک خاص خود را دارند به عنوان مثال ، ریسک سرقت برای طلا و دلار بسیار بالا است. این ریسک در خصوص مسکن چندان صدق نمی کند.اما ریسک های دیگری از قبیل آتش سوزی ، سیل ،زلزله و امثال آن ها وجود دارند که نباید آن ها را نادیده گرفت.

مطالب مرتبط 

3 روش سرمایه گذاری با پول کم

خانه نوساز بخرم یا چند سال ساخت ؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نگین موسوی
کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

کارشناس تبلیغات و پشتیبانی

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!